11 forslag til Prosjekt Skjønnhet 2015

11 forslag til Prosjekt Skjønnhet 2015

Godt Nytt År, mine vakre lesere! :-) I anledning det nye året har Oriflame utformet noen skjønnhetsforsetter for oss. Her har de formulert i alt 10 slike forsetter. Ti blir gjerne litt mange kjepphester å ha på en gang, men betrakt dem som FORSLAG til nyttårsforsett, så har vi faktisk endel gode tips her, synes jeg.

Velkommen til Prosjekt Skjønnhet 2015, liksom. Er du med?? :-D

La oss se på de 10 skjønnhetsforsettene, ett for ett. (NB! Jeg har forresten tilføyd et ekstra punkt på listen, som jeg syntes måtte være med – det kommer helt til slutt. ;-)

1Vask alltid bort sminken før du går og legger deg, uansett hvor trøtt du er. (Dette forebygger tette porer og generell irritasjon i ansiktet).

Viktig punkt. Kanskje er du allerede flink med å fjerne sminken om kvelden? Hvis ikke, kan dette være et godt forsett for det nye året. Selv har jeg allerede praktisert dette i mange år og har ikke tenkt å slutte nå.

2Vær veldig forsiktig når du fjerner øyesminken og ikke gnir hardt rundt øynene. (Det vil være bra for den sensitive huden rundt øynene samt at øyevippene får mulighet til å vokse ordentlig!)

sminkefjernereDette burde være lett, for med sminkefjerner fra Oriflame trenger en heldigvis ikke gni noe særlig for å få av sminken.

3Skrubb ansiktet en eller to ganger i uken med en mild peeling. (Si farvel til døde hudceller og tette porer. Velkommen frisk og vakker hud!)

Hvis du ikke allerede har dette som en fast, ukentlig rutine, så bør du absolutt begynne med det.1 Husk, ansiktet er den eneste kroppsdelen som du alltid viser utad. Ansiktet har aldri klær på seg. I motsetning til huden på resten av kroppen er det ingenting som konstant berører og "skrubber" mot ansiktshuden. Derfor må ansiktet pleies litt ekstra. Å legge fuktighetskrem på død overflatehud er bortkastet. Det døde hudlaget må først peeles av.
Swedish Spa Smoothing Face Scrub

 
Oriflame har flere (for øyeblikket 5) forskjellige skrubbekremer for ansiktet – se siden Ansiktsmasker & Peeling i min Beauty Store.

4Bruk alltid solfaktor i ansiktet og andre synlige kroppsdeler. (UV-stråler kan føre til for tidlig aldring av huden, hudirritasjon og sykdommer som kreft.)

I dag er de fleste (ihvertfall Oriflame sine) dagkremer tilsatt solfaktor, men det finnes unntak. Vær derfor obs på om din dagkrem innehar solfaktor eller ikke (se etter bokstavene SPF 2 på framsiden).

Normalt påfører man dagkrem bare én gang om dagen, så i sesonger hvor solen er sterkere (for eksempel om sommeren, eller på påskefjellet om våren) er det solkrem og gjentatte påføringer som gjelder.

5Hold deg til din daglige hudpleierutine, og smør deg med fuktighetskrem tilpasset din egen hudtype, to ganger om dagen.

Love Nature ChamomileMorgen: Rask rens + Dagkrem
Kveld: Grundig rens + Nattkrem

Mitt tips for lettere å få en rutine på det: Begynn å anse hudpleie like selvfølgelig som å pusse tennene!

6Vær nøye når du velger makeupbase (som foundation, farget fuktighetskrem eller CC Cream), som komplementerer din hudtype og gir deg den perfekte basen for looken du ønsker å oppnå.

Det skal godt gjøres å finne en foundation som matcher din hudtone perfekt. Som oftest blir den litt for mørk eller litegrann for lys. Din egen hudtone kan dessuten variere med årstidene. Et godt tips er derfor å kjøpe to foundation-nyanser – for lys og for mørk – og så blande dem til du oppnår den rette nyansen. På den måten vil du alltid ha en matchende foundation!

7Øv på å skape konturer i ansiktet med mørke og lyse nyanser, da dette er en ypperlig måte å framheve dine naturlige ansiktstrekk på.

Kontur og highlightDen siste tiden er jeg faktisk blitt mer bevisst på dette enn jeg var før. Jeg liker å eksperimentere med make-up, så jepp, jeg er med på denne! :-)

 

Denne tegningen illustrerer hvor man mest typisk vil legge kontur og highlight. (Det kan variere litt avhengig av ansiktsform.)

8Prøv ut en ny, dristig leppestift. Kanskje rød, oransje eller fuksia. Det er tøft og gir et selvtillitsløft.

lilla leppstift… eller lilla?? Hi hi! Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er nok dessverre litt av et vanedyr her. Kremt. Det går mye i retning av den samme, nokså beskjedne nyansen hele tiden. Er du som meg, eller tør du være mer vågal med leppestiftfargen iblant?
Ihvertfall tar jeg til meg dette forsettet for 2015! :-)

9Vask alltid hendene før du påfører makeup. (På denne måten kan du forbedre hygienen og holder bakteriene unna!)

Absolutt. Bør være en selvfølge. Ikke mer å si om det.

10Ikke fjern mascara fra børsten med åpningen, men heller i et papir. (Mascaraen holder seg lenger!)

Jaha. Overflødig mascara på børsten, altså. Den bør ikke strykes av i åpningen på mascara-tuben. Da vet vi det!
P.S. Noen som visste om dette fra før? Helt nytt for meg.

Og så, et punkt jeg vil tilføye til slutt:

11SMIL mye dette året! Et smil til et medmenneske avgir varme, og dessuten: Hva er vel vakrere enn et smilende ansikt! :-)

:-)

Dett var dett. Har DU noen skjønnhetsforsetter – eller vil du adoptere noen av disse – for det nye året? Jeg praktiserer endel av punktene allerede, men nummer 7, 8, 10 og 11 kommer jeg definitivt til å gjøre mer av i 2015.

  1. medmindre du har spesielt sensitiv eller irritert hud – da bør du IKKE skrubbe huden. []
  2. Sun Protective Factor []

Om Oriflame

Oriflame er svenske naturprodukter innen hudpleie, kosmetikk, hygiene, sunnhet og velvære. Produktene er kjent for sin gode kvalitet, sine milde dufter og skånsomme egenskaper.

Kommentar-policy: Bloggen er i sin helhet viet til Oriflame-relatert innhold. Omtale av andre kosmetikkmerker er derfor ikke ønskelig. Vennligst ta hensyn til dette når du kommenterer. Takk! :-)

Legg igjen en kommentar

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.